Zwembad aanleggen? Hier moet je aan denken

Een zwembad in de tuin is een droom die niet voor iedereen is weggelegd. Heb je besloten dat je wilt investeren in een eigen zwembad? Maar ben je nog niet helemaal zeker wat hier allemaal bij komt kijken? Lees dan snel verder! Dit artikel vertelt jou alles wat je moet weten voor de aanleg van een zwembad in je tuin. Haal je zwembroek of badpak maar alvast tevoorschijn, want voordat je het weet, lig jij heerlijk te dobberen in je eigen zwembad.

De ligging van het zwembad

Het eerste waar je mee aan de slag gaat bij een zwembad bouwen is de plek waar het zwembad moet komen. De locatie van je zwembad, in combinatie met het formaat, zijn de belangrijkste elementen die je moet overwegen voordat je een bedrijf gaat contacteren. Voor de ideale locatie is het aan te raden om een plek te kiezen waar gedurende de dag veel zon is. Het is veel lekkerder om ‘s zomers van je zwembad te genieten in de zon, dan in de schaduw. Daarnaast verwarmt de zon de hele dag door op een natuurlijk en energievriendelijke manier je zwembad. Zo kun je op een zomeravond ook nog lekker genieten van een warme duik. Kijk daarnaast ook of de plek die je op het oog hebt in de buurt is van een stroomvoorziening. Voor je zwembad zul je een elektriciteitsbron nodig hebben. Het is dan al handig als deze er al is. Natuurlijk kan dit ook altijd nog aangelegd worden, dus laat je locatie hier niet volledig van afhangen.

Groot, groter, grootst

Stap twee waar je mee aan de slag gaat is de bepaling van het formaat van je toekomstige zwembad. De omvang van het zwembad is deels afhankelijk van de locatie die je op het oog hebt. Deze twee factoren gaan dus altijd hand in hand, dus houd hier ook rekening mee. Een andere factor die van invloed is op het formaat van jouw zwembad, is je budget. De kosten voor een zwembad bouwen lopen aardig op naarmate de afmetingen van het zwembad toenemen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er rondom het zwembad ook nog ruimte vrij moet zijn. De laatste factor die de omvang van je zwembad bepaalt is het doel van het zwembad. Er zit een groot verschil tussen een zwembad dat gebruikt wordt voor sportief baantjes trekken en een familiezwembad waar de kinderen ‘s zomers lekker kunnen spelen. Beide zwembaden vallen in hun eigen prijsklasse.

Welk bedrijf huur je in?

Zodra je voor jezelf helder hebt wat je wilt, is het tijd om een bedrijf uit te zoeken dat de bouw van je zwembad gaat uitvoeren. Kijk om te beginnen eerst in je directe omgeving. Ken je mensen die een zwembad in hun tuin hebben? Vraag ze dan wie hun zwembad heeft aangelegd en of ze dat bedrijf zouden aanraden. Ken je niemand met een zwembad? Ga dan eens op zoek naar lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg van zwembaden. Daarnaast kun je altijd nog online zoeken naar een geschikt bedrijf. Controleer wel altijd de recensies en ervaringen van anderen, zodat je zeker weet dat het om een betrouwbaar bedrijf gaat. We raden je aan om met meerdere bedrijven contact op te nemen om zo de mogelijkheden en kosten te bespreken. Dan kun je daarna met een goed gevoel een keuze maken.

Welk materiaal?

Zodra je een geschikt bedrijf gevonden hebt voor de aanleg van je zwembad, zal je waarschijnlijk al snel gevraagd worden welk materiaal je voor je zwembad wilt. Over het algemeen worden de meeste particuliere zwembaden gebouwd van polypropyleen. Een polypropyleen zwembad is een kunstoffen zwembad dat als één blok geproduceerd en geplaatst wordt. Het grote voordeel van een polypropyleen zwembad is dat het materiaal vrijwel niet verkleurd en makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is het materiaal ontzettend duurzaam, waardoor je vele jaren kunt genieten van je zwembad. Het materiaal dat je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van je wensen en je budget. Overleg met het aangenomen bedrijf wat voor jouw zwembad het beste is.

Maak je zwembad compleet

Met alleen een zwembad ben je er nog niet. Voor het onderhoud van je zwembad heb je behoorlijk wat toebehoren nodig. Het zou immers zonde zijn als je nieuwe zwembad na een maand al groen uitgeslagen is van de algen die zich in het water gevormd hebben. Je kunt je zwembad op verschillende manieren uitbreiden. Echter zijn er een aantal producten die bijna verplicht zijn voor je zwembad. Voor goed onderhoud van je zwembad zijn een stevig afdekzeil, een vuilfilter en een waterpomp behoren tot de standaard toebehoren om je zwemwater schoon te houden. Daarnaast is het aan te raden om met behulp van chloor en andere chemicaliën de pH-waarde van je zwembad te controleren. Laat je ook op dit oppervlak adviseren door een professional. Zo kun jij jaren genieten van je nieuwe zwembad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *