De meest veelzijdige bouwsteen voor je tuin

Ben jij op zoek naar een manier om jouw tuin een robuustere uitstraling te geven of heb je randen in je tuin die netjes moeten worden afgewerkt, maar kun je niet kiezen welk materiaal je het mooiste vindt? Breukstenen zijn het meest veelzijdige onderdeel voor je tuin en daarom de ideale keuze voor verschillende toepassingen. Deze stenen komen uit mijnen waar door explosieven de stukken steen losbreken, waardoor ze een natuurlijke vorm hebben. In dit artikel vind je drie manieren hoe je breukstenen in je tuin kunt gebruiken.

Een mooie aandachtstrekker

Breukstenen trekken vooral in een tuin met veel natuur aandacht naar zich toe. Daarom zijn ze perfect om langs een bloembed te leggen of rond je boom. Niet alleen zorgt dit voor een mooie afbakening van de beplante stukken in je tuin, het zorgt voor een duidelijke omranding en helpt tegen onkruid. Hoewel onkruid nog altijd tussen de stenen door kan komen, ligt het zwaarder op de grond, waardoor de groei van onkruid vermindert. Zo zorg je ervoor dat jouw bloemen en boom er netjes bijstaan, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Je kunt breukstenen in allerlei verschillende kleuren kopen, waardoor je kunt kiezen voor een complementaire kleur of juist een contrasterende kleur met de bloemen. Door met de kleuren te spelen, kun je dus zelf bepalen naar welke onderdelen van je tuin de blikken getrokken worden.

Bijzondere features in je tuin

Breukstenen staan vooral bekend om hun toepassing in schanskorven. Deze korven worden gevuld met breukstenen om ze stevigheid en een robuuste uitstraling te geven. Net als de breukstenen, zijn de korven op heel veel verschillende manieren in te zetten. Je kunt er een buitenkeuken of mooie haard van maken of je brievenbus aan de straat een sterke, opvallende uitstraling geven. Als je echt iets speciaals wilt in je tuin met breukstenen, dan is vooral de schanskorf-waterval prachtig om je tuin extra flair te geven. Dit is vooral heel mooi als je een zwembad in je tuin hebt, omdat je het hier onderdeel van kunt maken. Zo heb je echt een unieke manier om breukstenen in je tuin een plek te geven. Een opvallende en handige manier om je tuin nét dat extra’s te geven.

Een stevig pad

Breukstenen kun je ook gebruiken om een mooi tuinpad mee te leggen of zelfs een oprit mee te maken. Het is namelijk sterk genoeg om zelfs je auto te dragen. Breukstenen laten water een stuk beter door dan tegels en hebben een meer natuurlijke uitstraling dan bestrating. Hierdoor past het perfect in je groene tuin, zelfs dus als onderdeel van de oprit als je toch liever ruimte houdt voor je auto, motor of fietsen. Daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk, want als het eenmaal ligt zul je er nog maar weinig aan hoeven te doen om ervoor te zorgen dat het de mooie uitstraling blijft behouden. Je zou de stenen zelfs kunnen gebruiken om een terras mee vorm te geven. Je kunt je loungeset namelijk ook gemakkelijk kwijt op de stenen. Let wel op met smalle poten, want die zullen gemakkelijk tussen de stenen in staan in plaats van op de stenen, waardoor ze wat instabieler kunnen staan.

De voordelen van breukstenen

Breukstenen vragen weinig onderhoud, want je kunt ze in principe gewoon schoonspuiten wanneer je iets van viezigheid ziet. Het zal echter weinig schoongemaakt hoeven te worden, omdat het met de regen ook wordt schoongespoeld. Daarnaast leg je onder de stenen een soort zeil, waardoor onkruid minder ruimte krijgt om te groeien en je dus minder onkruid hoeft te snoeien. Het is dus de perfecte toevoeging voor je tuin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *