Mooi weer zonder beestjes: de plissé hordeur

Het mooie weer zorgt bij veel mensen ervoor dat ze de deuren en ramen weer wagenwijd open willen doen. Niet alleen het mooie weer staat dan voor de deur, maar er kunnen ook een heleboel beestjes rondvliegen. Alhoewel we graag gebruik maken van de zomermaanden om de frisse lucht in ons huis te laten, houden we dit ongedierte graag buiten. Zo kan ons fruit gewoon op het aanrecht blijven staan zonder opgegeten te worden en hebben we ook niet de hele zomer last van muggenbulten en andere insecten.

Om ervoor te kunnen zorgen dat de deuren en ramen open kunnen, maar dat het ongedierte buiten blijft, kunnen we gebruik maken van hordeuren. De hordeuren bestaan uit een frame waartussen een stuk gaas is gespannen. Dit gaas laat de lucht door, maar houd beestjes en ongedierte tegen. Daarnaast kan het ook eventueel wat zonwering geven, als het gaas van een speciaal materiaal gemaakt is.

Lamellen en deuren

De hordeuren komen in verschillende varianten en er is voor iedere soort deur en omgeving wel een bijpassende hordeur te vinden bij specialisten zoals plissehordeurenwebshop.nl. Er zijn ouderwetse horren die bestaan uit lamellen die elkaar overlappen en zo ervoor zorgen dat er geen beestjes naar binnen kunnen. Deze zijn bijvoorbeeld optimaal bij kinderen of huisdieren, die ook zo makkelijk naar buiten kunnen gaan.

Daarnaast zijn er ook de openslaande hordeuren, die net zoals een gewone deur om een scharnier werken. Deze vergen vaak wat meer kracht om te openen, aangezien ze magnetische dichtgehouden kunnen worden. Daarnaast worden ook de rol hordeuren steeds populairder en zijn ze eenvoudig en makkelijk te gebruiken bij elke soort deur.

Een rollende hor

De rol hordeuren brengen een heleboel gemakken met zich mee. Zo passen ze eenvoudig in iedere deuropening en kunnen ze makkelijk en snel geïnstalleerd worden. Daarnaast nemen ze ook veel minder ruimte in dan de openslaande hordeuren, aangezien ze in het frame van de deur zelf zitten.

De rol hordeuren kunnen in verschillende soorten en maten komen en passen zo thuis in iedere woning en bij ieder interieur. De frame of het gaas kunnen zo aangepast worden aan ieders wensen. Daarnaast zijn de roldeuren van hoge kwaliteit en gaan ze lang mee, zelfs als een kind even vergeet hoe de deur precies opengaat. Zo kan iedereen blijven genieten van het mooie zomerweer, zonder dat er last wordt ondervonden van beestjes in het huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *