Creëer een oase van rust: helemaal tot rust komen in je slaapkamer

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijke factor om een optimale nachtrust te bevorderen, is hoe donker je slaapkamer is. Een donkere slaapkamer helpt je lichaam namelijk om het slaaphormoon melatonine aan te maken, waardoor je sneller in slaap valt en dieper slaapt. In dit artikel gaan we dan ook dieper in op hoe je jouw slaapkamer zo donker mogelijk maakt, waardoor je een oase van rust creëert en volledig tot ontspanning komt.

 

Verduisterende gordijnen

Het eerste en meest voor de hand liggende aspect om je slaapkamer donker te maken, zijn verduisterende gordijnen. Deze speciale raamdecoraties zijn ontworpen om het binnendringen van zonlicht te minimaliseren. Kies voor gordijnen die volledig op maat zijn gemaakt en die goed aansluiten op de muren, om zelfs de kleinste kiertjes te vermijden waar het licht doorheen kan sijpelen. Kant en klaar gordijnen zijn hierbij een andere optie die ervoor kunnen zorgen dat je snel je kamer donkerder kan maken.

 

Black-out luiken

Naast verduisterende gordijnen kunnen black-out luiken een uitstekende investering zijn. Deze luiken plaats je aan de buitenkant van het raam en sluiten volledig af, waardoor ze effectiever zijn in het buiten houden van licht en geluid van buitenaf. Deze luiken bieden daarmee ook een snelle manier om je kamer te verduisteren. Dit is dan vooral ook een praktische oplossing.

 

Afplakken van elektronische apparaten

De kleine, vaak over het hoofd geziene bronnen van licht, zoals de stand-by lampjes van elektronische apparaten, kunnen ook invloed hebben op de duisternis in je slaapkamer. Plak deze lampjes af met zwarte tape om zelfs de geringste lichtstralen te blokkeren. Zo voorkom je dat je kamer een rode gloed krijgt van dat ene kleine lampje wat in de hoek brandt.

Investeer in een goed slaapmasker

Als je nog steeds last hebt van lichtinval, bijvoorbeeld door straatlantaarns of vroege ochtendzon, kan een goed slaapmasker de oplossing bieden. Kies voor een masker dat goed aansluit op je gezicht en gemaakt is van zachte, ademende materialen om comfortabel te kunnen slapen. In het begin zal het even wennen zijn, maar dit slaapmasker kan je net zoveel duisternis bieden als verduisterende plisse gordijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *