Monstera kopen: de prachtige gatenplant

Vele mensen zullen eerder bekend zijn met het uiterlijk van de monstera dan met de naam, maar wie een monstera kopen wil zal op zoek zijn naar de zogenaamde gatenplant. Een monstera kopen is een bijzonder populaire keuze onder de mensen die liefhebber zijn van kamerplanten. De populariteit van de monstera wordt voornamelijk veroorzaakt door de prachtige bladeren die de plant voortbrengt. Naast deze prachtige bladeren is de monstera ook een populaire kamerplant omdat deze kamerplant zeer gemakkelijk in het onderhoud is. De naam van de monstera, die voluit ook wel monstera deliciosa heet, is bij het grote publiek niet zo bekend. schijn bedriegt echter, want een monstera kopen is mateloos populair, alleen noemen de meeste mensen deze plant niet monstera maar gatenplant! Dus wilt u ook een gatenplant of monstera kopen? In dit artikel vertellen we een aantal interessante dingen die handig zijn om te weten alvorens je een gatenplant of monstera gaat kopen! 

De vele namen van de Monstera 

De monstera is misschien wel de kamerplant met de meeste bijnamen. Ga je een monstera kopen, dan kan het zomaar zijn dat je het woord monstera niet eens gebruikt. Misschien koop je wel een gatenplant bij je lokale bloemist of in het tuincentrum, of wellicht houd je het wel op het kopen van een Zwitserse kaas plant. Toch zul je in al deze gevallen thuiskomen met een zogenaamde Monstera Deliciosa. Een prachtige kamerplant die niet afkomstig is uit zwitserland, maar uit meer tropische gebieden. Vanwaar dan deze vele en verwarrenden namen? Dit heeft alles te maken met het opvallende uiterlijk van deze plant. Het blad van de monstera trekt namelijk opvallende gaten naarmate de plant groeit. En het is exact deze leuke en eigenaardige eigenschap waardoor de plant zo populair is. De gaten in de bladen zijn een dusdanig opvallende karaktertrek van de monstera dat de plant daardoor dus ook vele bijnamen heeft gekregen die allen op een bepaalde manier verwijzen naar de gaten in de bladen van de plant. Een monstera kopen kun je dus doen met vele verschillende benamingen! 

Een monstera kopen: waar doe je dat?

De monstera is een uitermate populaire kamerplant. Een monstera kopen kan je dan ook bij vele bloemisten, tuincentra en soms zelfs bij supermarkten of bouwmarkten doen. Wanneer je een monstera wil kopen is het goed te weten dat er in wezen twee opties zijn. De bekende monstera kamerplant is er namelijk ook in een minder bekende variant wiens gaten in de bladen ervoor zorgen dat het blad een beetje op een masker lijkt. Deze zogenaamde monkeymask monstera kun je ook op vele verschillende plekken kopen. Wil je graag gebruik maken van een breed aanbod in monstera en eventueel ook andere kamerplanten? Dan is het altijd interessant eens te kijken wat je bij online bloemenwinkels allemaal kunt vinden. Vaak hebben online bloemisten namelijk een zeer breed aanbod waardoor er ook bijzondere versies van jouw favoriete kamerplant tussen kunnen zitten. En ga je een monstera kopen? Dan wensen we je alvast veel plezier van jouw nieuwe kamerplant! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *