Een inbouw stopcontact voor in jouw woning

Vroeger kocht je de eerste beste stopcontact die je zag wanneer je een nieuwe nodig had. Echter zijn de tijden veranderd. Stopcontacten heb je enorm vaak nodig en meestal heb je dus ook meerdere stopcontacten in een ruimte zitten. Naast de functionele werking van een stopcontact, wordt de stopcontact tegenwoordig als onderdeel gezien van het interieur. Stopcontacten worden dan ook doorontwikkeld om sneller te zijn, compacter te zijn of beter bij het interieur te passen. Er zijn enorm veel verschillende soorten stopcontacten, maar de bekendste blijven nog altijd de inbouw stopcontacten en opbouw stopcontacten.

Populariteit van het inbouw stopcontact

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken, maar vroeger had nog bijna niemand een inbouw stopcontact. Bij een inbouw stopcontact zitten alle draden om stroom te verplaatsen verwerkt in de muur. Dit biedt dus de mogelijkheid om een compacte stopcontact aan de muur te monteren. Vroeger kon dit nog niet en moest de stopcontact als een blokje op de muur gezet worden. Dit nam natuurlijk een stuk meer ruimte in als de inbouw stopcontact. Buitenstopcontacten zijn vaak nog wel opbouw stopcontacten. Dit komt doordat je buiten vaak niet de mogelijkheid hebt om de draden in de muur te verwerken.

Meer dan een stopcontact

Zoals hierboven al vermeld zijn stopcontacten de laatste jaren erg veranderd. Men wilt mooiere stopcontacten die passen bij het interieur. Zo zien we in moderne huizen vaak zwarte stopcontacten terugkomen die mooi bij de huisstijl passen. Hiernaast is de technologie ook ver vooruit gegaan. Zo heb je nu vaak in keukens stopcontacten die je uit kan schuiven of op een andere manier tevoorschijn kan laten komen. Ook zien we steeds vaker stopcontacten met USB. Doordat er een USB-poort direct uit de muur komt heb je geen tussenblokje meer nodig om je mobiel op te laden. Het is een handige, maar ook sneller oplossing voor wanneer je te weinig stopcontacten in je woning hebt.

Ben je ook nog op zoek naar nieuwe stopcontacten? Neem dan zeker een kijkje bij Schneider Electric voor een enorm assortiment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *