Zo zorg je dat je je huis sneller verkoopt

Staat je huis te koop of ben je van plan om je huis te koop te zetten? Waarschijnlijk wil je je huis zo snel mogelijk verkopen of hoop je op een goed bod. Er zijn een aantal trucjes die eraan bijdragen dat je je huis sneller en beter verkoopt. Lees verder en ontdek wat de trucjes zijn, zodat je huis binnen no time wordt verkocht.

Voer alle achterstallige klusjes uit

Een huis dat goed is verzocht wordt beter verkocht dan een huis waar nog van alles aan moet gebeuren. Door de hoge vraagprijzen van de huizen kunnen toekomstige kopers vaak niet veel geld meer besteden aan (achterstallige) klusjes. Als het zichtbaar is aan je huis dat er achterstallig onderhoud is, kan het zelfs zijn dat de waarde van je woning daalt. Om die reden kan je de klusjes beter zelf uitvoeren voordat je je huis te koop zet. Denk ook eens aan piepende deuren. Zo zorg je dat het huis en eventueel je tuin er goed uitziet.

sleutels

Creëer voldoende licht

Een huis waarin veel licht is, wordt sneller verkocht. Dit komt door de frisse indruk die licht achterlaat. Niemand wil ten slotte in een donker huis wonen. Open je gordijnen zodat er zoveel mogelijk daglicht binnen komt. Heeft je woning weinig ruimte? Probeer dan eens te spelen met LED verlichting.

Ruim op en maak schoon

Zorg dat je huis is opgeruimd voordat je iemand over de vloer krijgt die interesse toont in je woning. Als je huis rommelig is, trekt dat de aandacht weg van de kracht van je huis. Zorg dat er nergens vieze geurtjes in huis zijn en dat je privé spullen opbergt. Denk ook eens aan shampoo flesjes en tandpasta tubes in de badkamer. Zet ze in een mandje in een van de kastjes zodat de kracht van je badkamer wordt benadrukt.

Maak gebruik van een verkoopstylist

Een verkoopstylist is een persoon die is opgeleid om je woning om te toveren tot een prachtige woning voor de verkoop. Hoewel jij je huis misschien helemaal geweldig vindt, kan iemand een totaal andere smaak hebben. Verkoopstyling zorgt ervoor dat je huis zich helemaal aanpast aan de laatste trends.

Laat professionele foto’s maken

Heb je alle punten afgewerkt en is je huis klaar om de verkoop in te gaan? Laat professionele foto’s maken van je woning. Iemand die gespecialiseerd is kan ervoor zorgen dat je woning beter uitkomt op foto’s. Je kan dit regelen met een makelaarskantoor, bijvoorbeeld deze makelaar in Leerdam of met een fotograaf. Aan de hand van die foto’s moeten mensen die een makelaar bezoeken namelijk beslissen of ze je huis wel of niet willen bezichtigen. Goede foto’s zijn dus een echte investering voor je verkoop.