Voor en nadelen aan wonen in Amsterdam

Wanneer je gaat verhuizen en je weet nog niet precies waarheen, kan dat best lastig zijn met uitzoeken. Misschien zat je eraan te denken om te gaan verhuizen naar Amsterdam. Of wil je toch liever in een dorp gaan wonen? Om je te helpen kiezen hebben wij hieronder een aantal voor en nadelen van wonen in de Amsterdam uitgezocht.

Voordelen van wonen in Amsterdam

Als je gaat wonen in Amsterdam dan zijn er een heleboel leuke dingen, we hebben hieronder wat voordelen van wonen in Amsterdam uitgezocht.

  • Centraal: woon je in Amsterdam? Dan hoef je nooit ver te fietsen voor de supermarkt. Alles ligt lekker centraal, je hoeft dus bijna nooit ver te reizen om ergens heen te gaan. Dit kan je ook gaan besparen in je eigen kosten. Stel je voor je ging altijd eerst met de auto naar de supermarkt, maar nu kan je er gewoon heen lopen of fietsen. Je hoeft dus geen brandstof geld meer gaan uit te gegeven voor als je naar de supermarkt moet.
  • Openbaarvervoer: als je in een dorp woont dan zul je meestal een stuk moeten fietsen om naar de trein te gaan. Wanneer je in Amsterdam woont heb je daar geen last meer van! Het openbaarvervoer is niet te missen in Amsterdam. Je bent altijd wel dichtbij de bus, trein of metro, dat kan handig zijn als je vaak met het openbaar vervoer moet reizen.
  • Geen verveling: in Amsterdam kan je van alles doen, en veel van die dingen zijn niet eens zo ver van je huis vandaan. Bijvoorbeeld: de sportschool, zwembad of fietsenmaker. Alle dingen die jij nodigt hebt zitten waarschijnlijk wel dichtbij je woning. Naast dat je veel dingen kan doen in je vrijetijd, kan je ook een (bij)baan gaan zoeken! Er zijn in Amsterdam veel bedrijven en zal er wel vast wel wat bedrijven tussen zitten die een baan hebben voor jou! Daarnaast kan je in het weekend s ’avonds met je vrienden wat gaan drinken bij een café in de buurt.

Nadelen van wonen in Amsterdam

Als je op het punt staat om naar Amsterdam te verhuizen, lees hier dan ook wel even de nadelen van wonen in Amsterdam.

  • De omgeving: de omgeving in Amsterdam is anders dan wanneer je in een dorp woont, je hebt minder natuur om je heen. Er zijn mensen die dat niet erg vinden en meer houden van de stad. Maar er zijn ook veel mensen die het fijn vinden om in de natuur te wonen en te zijn. Als je graag in de natuur wilt zijn is Amsterdam misschien niet helemaal perfect voor jou.
  • Bevolking: Amsterdam kent talloze verschillende mensen die in de stad zijn. Jongeren zijn vaak aanwezig in het weekend. Het kan dus zijn dat er wel eens wat dronken jongeren over de straat en in het openbaarvervoer zitten. Misschien heb je niets met deze jongeren en verschillende mensen, dan kan een dorp misschien toch wat prettiger zijn voor je.
  • Drukte: in grote steden met name Amsterdam is heel erg druk, er zijn veel mensen waaronder veel toeristen en studenten. De stad is een uitgaansplek voor de jongeren dus is het in het weekend erg druk. Als je dan ergens woont in Amsterdam kan het zijn dat er in de buurt een groot feest is. Je moet dus rekening houden met eventuele muziek overlast.