Planten op een kinderkamer onhandig? Niet met deze planten!

Heb je weleens kinderkamers gezien met daarin (levende) planten? Grote kans van niet. Je ziet dan ook maar weinig planten op kinderkamers terwijl kinderen planten vaak wel mooi vinden en het is ook nog eens goed voor de luchtzuiverheid van de kamer. Veel planten bevorderen bijvoorbeeld ook ’s nachts de luchtzuiverheid waardoor kinderen vaak ook beter slapen.

Natuurlijk niet gek dat veel kinderkamers geen planten bevatten gezien kinderen graag overal aanzitten en soms net iets minder tactisch dan volwassenen dat kunnen. Gevolg.. een plantenpot die omvalt of een plant wat veranderd is in een hoopje takjes. Toch zijn er mogelijkheden om een kinderkamer te voorzien van planten. De verschillende planten zijn dan ook vaak online te bestellen. Planten online kopen doe je bijvoorbeeld op verschillende websites.

Welke planten zijn dan geschikt om te plaatsen in een kinderkamer?

Denk bijvoorbeeld aan hangplanten. Hangplanten bestellen kan je tegenwoordig ook bij veel websites doen. Deze kan je gemakkelijk ophangen waar je kind niet bijkomt. Een plant die het op iedere plek goed doet en daarnaast goed tegen een stootje kan mocht je kind er toch iets tegenaan gooien oid is de Klimop.

De Klimop groeit daarnaast vrij snel en kan je gemakkelijk stekken. Hierdoor heb je vaak dat je 1 plant koopt en die op termijn uitgroeit en je deze bijvoorbeeld later in de tuin kan stekken of op een andere plek in het huis.

planten-kinderkamer

Sierpotten

Je wilt wellicht je hangplant afstemmen op de inrichting van de kinderkamer. Het ligt hierbij voor de hand dat je niet gaat voor een keramieke of glazen pot, maar eerder voor plastic of een houten pot. Daarnaast kan je de pot samen met je kinderen versieren zodat het ook iets van ‘je kind’ is. Op het internet vind je talloze voorbeelden van sierpotten die prachtig versierd zijn door kinderen in de mooiste kleuren en motieven. Het is dus ook gewoon een leuke activiteit voor je kinderen om lekker creatief bezig te zijn.