Oliver Furniture – topmeubels voor kinderinterieurs

Waar Duitsers bekend staan om de goede auto’s die zij produceren, staan Scandinaviërs bekend om hun vernuftige, typisch Scandinavische manier van inrichten. Wie heeft er per slot van rekening geen item uit de Ikea in huis staan? Ikea is natuurlijk typisch Zweeds, maar ook andere Scandinavische landen hebben genoeg te bieden. Zo ook Denemarken, waar het merk Oliver Furniture bekend staat om de mooie en minimalistische manier van meubels maken.

Ontstaan van het bedrijf

Het Deense merk Oliver Furniture werd in 2003 opgericht door Søren Rørbaek. Oliver Furniture is tegenwoordig gebaseerd ten noorden van Kopenhagen. ‘Oliver Furniture maakt houten woningdecoratie voor de moderne familie,’ aldus het bedrijf zelf. Het Noordse karakter van inrichten is daarbij verweven in het bedrijf.

Veel mensen zullen bij Scandinavië denken aan de mooie natuur en de vele bossen. De bossen zijn dan ook de bron voor de ideeën van Oliver Furniture en de plek waar de materialen vandaan komen.

De meubels van Oliver Furniture en het overige assortiment in woondecoratie is gericht op het gebruik van hout. Het merk richt op simpele vormgeving en de functionaliteit van de meubels.

Deens meubel merk

Kamer uitgerust met producten van dit Deense topmerk

Duurzame karakter

Bij een inrichting met houten meubels denk je al snel aan het ecologische en duurzame aspect. Ook Oliver Furniture richt zich op de duurzaamheid van haar producten. Ze laten zich niet per se beïnvloeden door hypes en trends. Oliver Furniture vindt het belangrijker om zich te richten op de klassieke vormgeving en de functionaliteit van een product. Door het gebruik van sterke materialen, kunnen ze zich zonder moeite een garantie van minstens vijf jaar veroorloven. De houtsoorten komen uit Europese bossen en er wordt voor gezorgd dat het kappen van hout niet milieubelastend is. Daarnaast is het hout gecertificeerd volgens de geldende standaarden. Daardoor ben je verzekerd van kwalitatief goede meubels. Oliver Furniture is daarmee een van de meest vooruitstrevende aanbieders van meubels uit Scandinavië en tevens Europa.