Leander – kindermeubels van topkwaliteit

Het Deense Leander maakt al bijna twintig jaar kindermeubels van topkwaliteit. Het bedrijf uit Silkeborg werd opgericht in 1998 door de naamgever Stig Leander. In de bijna twintig jaar dat ze ‘up and running’ zijn, heeft de oprichter kindermeubels ontwikkeld die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Een goed moment om kennis te maken met dit innoverende bedrijf.

Inspiratiebron van Stig Leander

Het waren niet eens zijn eigen kinderen die Stig deed besluiten om kindermeubels te gaan maken. Het was zijn schoonzus die in verwachting was van een tweeling wat Stig deed besluiten om na te denken over hoe de markt voor kindermeubels in elkaar stak. Was dat een serieuze markt, met serieuze spelers en op kinderen gerichte meubels? Of was er ruimte voor verbetering? Volgens Leander was het laatste het geval.

Leander bedacht meubels om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren

Met wat karton, lijm en naald en draad kwam Stig Leander op de ideeën die essentieel waren voor de start van het bedrijf. En het bedrijf heeft zich sindsdien razendsnel ontwikkeld. Al een jaar na het initiële idee lagen de eerste modellen van zijn wieg in de winkel in Denemarken. Leander vindt het belangrijk om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Daarom richt Leander zich puur op de vorm, de functie en het gebruik van kwalitatief goede materialen.

Je zou kunnen zeggen dat het succes daarna vanzelf kwam, al zullen de mensen die erbij betrokken waren waarschijnlijk wat anders vertellen. Desalniettemin staan de kindermeubels van Leander vandaag de dag in meer dan veertig landen te koop. Niet slecht voor een bedrijf dat nog geen 20 jaar bestaat.

Keuze voor kwaliteit

Een van de redenen voor het succes van Leander ligt in de materiaalkeuze. Het bedrijf maakt voor zijn kindermeubelen voornamelijk gebruik van hout, leder en textiel. Het hout komt vanuit een gebied net boven Parijs. Het spreekt voor zich dat dit materiaal FSC gecertificeerd is. Hetzelfde geldt voor het leder en textiel dat gebruikt wordt: gecertificeerd en goedgekeurd volgens de gangbare normen. Daarmee zorgt Leander ervoor dat haar kindermeubelen behalve functioneel, ook erg duurzaam en bewust zijn.