Inspiratie voor jouw kinderkamer

Ben je binnenkort van plan om de kinderkamer in te richten? Bij het inrichten van een kinderkamer komt er een hoop bij kijken, de afmetingen, het optimaal besteden van je budget en hoe je de kamer tijdloos maakt. Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Hoe je op een goedkope wijze je kamer inricht;
  • Handige tips bij het inrichten van je kinderkamer;
  • Hoe je je kamer tijdloos maakt.

Laten we hier snel dieper op ingaan!

Een leuke kinderkamer hoeft niet duur te zijn!

Het is aan te raden om het budget slim in te zetten. Kies bijvoorbeeld voor muurstickers voor je kinderkamer in plaats van behang of verf. Muurstickers zijn over het algemeen goedkoper dan behang, je bent hiervoor minder tijd kwijt en kan kiezen uit diverse ontwerpen.

Verder is het ook slim om te kijken naar tweedehands meubels. Veel meubilair wordt maar een paar jaar gebruikt, waardoor het vaak nog in goede staat is.

Bekijk ook goed hoe je de ruimte gaat indelen. Zo kan je bijvoorbeeld de kast gebruiken als commode. Uiteraard moet de kast wel een handige hoogte hebben!

Tips bij het inrichten van je kinderkamer

Heb je een kleine kinderkamer? Het is dan aan te raden om alles goed op te meten. Je wilt bijvoorbeeld geen kast kopen die te hoog is.

Kies ook kleuren die je ruimte groter doet lijken. Lichte kleuren zoals wit en geel passen hier goed bij!

Zo maak je je kinderkamer tijdloos

Je herkent het vast wel: je richt de kinderkamer in, je houdt rekening met allerlei dingen en na een paar jaar kom je er achter dat de kamer niet meer bij je kroost past. Het is dus zaak om je kamer tijdloos in te richten. Maar hoe doe je dat?

Kies in dat geval voor een neutrale basis, zoals een witte achtergrond, en koop kinderspullen die na verloop van tijd vervangbaar zijn. Zo kan je je spullen na verloop van tijd weer verkopen!