Hoe kan ik het beste een lekkage oplossen?

Een lekkage, wat vervelend! Niemand zit hierop te wachten maar helaas kan dit wel eens gebeuren. Een hevige storm kan de oorzaak zijn, of misschien wel oude dakpannen. In dit blog geef ik je een aantal tips om het op te lossen.

Vang het water van de lekkage op

Het allerbelangrijkste en makkelijkste wat je zelf kan doen is het opvangen van het lek. Kijk goed waar het lek zich bevindt en vang het op met een grote emmer. Wanneer je dit niet zou doen kan het water zijn eigen weg lopen en zal het in de vloeren trekken. Dit zal resulteren in water in vloeren, krom laminaat en zelf een verrotte vloer. Wacht hier dus niet mee en vang het zo snel mogelijk op en bel een dakdekker in de buurt, Dakdekker Den Haag.

Zoek andere lekkages op

Een veel voorkomend geval bij een lekkage is het ontstaan van de volgende. Een lekkage kan op veel verschillende manieren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn een hevige storm of een oude dakpan. In beide gevallen kan er ook op een andere plek een lekkage ontstaan en deze heeft net zoveel aandacht nodig als de andere. Mocht je er een hebben gevonden, vang ook deze zo snel mogelijk op en wacht niet met bellen naar een dakdekker.

dakdekker-ddm-hoe-los-ik-een-lekkage-op

Huur een specialist in

Als laatste is het slim om zo snel mogelijk een dakdekker in te huren om het probleem te komen verhelpen. Je moet niet te lang blijven zitten met een lekkage omdat het lek vaak steeds groter wordt en de schade duurder. Hoe meer druk er op het lek komt te staan, hoe meer water er ook doorheen zal komen. Wacht hier dus niet mee en neem actie om een Dakdekker inschakelen.