Focuspunten voor een geschikt kinderinterieur

Een slaapkamer inrichten voor kinderen is zo simpel nog niet. Natuurlijk kun je het jezelf gemakkelijk maken door vrolijke, opfleurende kleuren te gebruiken en zo min mogelijk meubels in de kamer te zetten. Maar het leukste is om natuurlijk je kinderinterieur met wat meer smaak en finesse in te richten en je echt te oriënteren op wat leuk is voor je (toekomstige) kinderen. Daarom bespreken we een aantal tips voor een geschikt kinderinterieur.

Verzin leuke patronen voor op de muren

Één van de manieren om de slaapkamer van je kind extra liefde mee te geven, is door leuke patronen te bedenken en te schilderen op de muren. Zo zijn er bijvoorbeeld patronen van vogels of van bomen beschikbaar. Het zijn een soort stickers die je op muren plakt. Vervolgens verf je het patroon en trek je het patroon van de muur af. Het resultaat: een mooi, vernieuwend en tegelijkertijd creatief muurbehang dat de slaapkamer zonder twijfel doet opfleuren.

Leuke muurstickers

Toffe jungle muur decoratie

Zorg voor een goed bed

Een goed bed is essentieel voor een goede nachtrust voor je kind (en dat van jezelf). Hoewel dit een open deur lijkt, zijn er voor kinderen dermate veel bedden beschikbaar dat het goed is om dit te vermelden. In het begin zal een goede wieg van een betrouwbaar merk zijn werk doen. Naarmate de jaren verstrijken, zul je echter keuzes moeten maken tussen hoogslapers, eenpersoonsbedden, autobedden en stapelbedden. Het is daarbij goed om altijd te focussen op kwaliteit, je kunt daarbij het beste wat meer uitgeven als je portemonnee het toelaat

Let op voor het gevaar van kwalitatief matige meubels

Veel baby’s en jonge kinderen willen pakken wat ze pakken kunnen. Met kindvriendelijke meubels die daar niet op zijn berekend, kunnen er rare en gevaarlijke capriolen worden uitgehaald. Een hoge kast is bijvoorbeeld uit den boze: een kind dat daar op klimt en het voor elkaar krijgt om de kast voor over te laten vallen, is het allerlaatste wat je wilt als ouder zijnde. Zorg daarom voor aangepaste meubels: een laag tafeltje of een laag zitje is prima en zorgt ervoor dat je kleine niet gaat klimmen. Zo bouw je automatisch aan een geschikt kinderinterieur.

Met behulp van deze tips zal de kinderkamer een groot succes worden.