Een gietvloer in de kinderkamer

Een gietvloer is de ideale vloer voor in huis maar vooral op een kinderkamer. Gietvloeren zijn oersterk en makkelijk schoon te houden. Gietvloeren kunnen gemaakt worden met epoxy maar ook met polyurethaan. Een gietvloer aanbrengen is een specialistisch karweitje maar het resultaat is geweldig. Het is mogelijk om een gietvloer over vloerverwarming heen aan te brengen wat een vloer in huis natuurlijk nog comfortabeler maakt. Een gietvloer is in heel wat kleuren verkrijgbaar en er bestaan zelfs confetti- en glittervloeren. Dankzij de vrolijke mogelijkheden zijn gietvloeren daarom zeer geschikt voor kinderkamers.

Kindvriendelijke vloeren

Een kinderkamer wordt intensief gebruikt en hygiƫne is een belangrijk punt. Gemak dient de mens en ook dat is een belangrijk iets. Een gietvloer gemaakt van epoxy is krasgevoeliger dan een vloer gemaakt van polyurethaan, dus het is aan de persoon zelf om te bepalen wat het meest geschikt is om te gaan gebruiken. Maar gietvloeren zijn robuust en zijn goed bestand tegen kinderen met speelgoed. Er zijn heel wat kleurcombinaties mogelijk om een kinderkamer er fantastisch te doen laten uitzien. Makkelijk, comfortabel en makkelijk schoon te houden maken gietvloeren zeer geschikt voor op kinderkamers. Natuurlijk is een gietvloer ook uitermate geschikt voor een badkamer of in een keuken.
slaapkamer
Gietvloer, specialistisch werk

Het aanbrengen van een gietvloer vereist wel de nodige kennis en ervaring. Daarom is het aan te raden om een specialist in te schakelen, zoals bijvoorbeeld Van Hollandse Bodem.
Een gietvloer moet goed blijven liggen en mag zeker niet gaan afbrokkelen of scheuren. Het voorwerk is zeer belangrijk en eventueel schuurwerk wat tussen de lagen moet gebeuren moet nauwkeurig worden gedaan, anders komt een vloer los te liggen. Vakmensen kunnen goed adviseren over kleursamenstelling en welke aanpak er nodig is wanneer er vloerverwarming in de vloer verwerkt moet worden. Het hebben van het juiste gereedschap is ook een vereiste en sommige zaken zijn beter om uit handen te geven. Wanneer een gietvloer goed is aangebracht geeft het jarenlang enorm veel gemak, plezier en comfort. En tevens is het leuk om af en toe eens een ander vloerkleed neer te kunnen leggen.