De perfecte speelkamer voor je kind

Wanneer je aan een kind vraagt wat ze de hele dag willen doen, zal het antwoord ongetwijfeld ‘spelen’ zijn. Een speelkamer is dan een droom die uitkomt. Een kamer waarin ze alles kunnen doen; bouwen zonder dat er een kast omvalt, schilderen zonder dat hun dekbed onder de verfspetters zit en klieren zonder dat er dingen stuk kunnen gaan.

kinderkamer

De gouden regel

Alle speelkamers hebben één ding gemeen: voor elke activiteit is er een speciale ruimte binnen de kamer gemaakt. Dit is niet alleen de beste manier om een fijne plek te creëren voor broertjes en zusjes die de kamer met elkaar delen, maar ook voor jezelf om het later gemakkelijk op te kunnen ruimen. Je hebt hier verschillende kasten, kisten en dozen voor nodig om alle spullen voor elke activiteit netjes op te kunnen bergen. Wanneer je dit nog moet aanschaffen, zul je veel baat hebben bij een aanhanger huren.

Wie niet weg is, is gezien

Een échte speelkamer is niet compleet zonder een verstopplekje waar je kind zich lekker terug kan trekken, of kan verstoppen voor jou wanneer speeltijd voorbij is. Soms is het allemaal een beetje veel voor een kind en is het fijn als er dan even aan de drukte ontsnapt kan worden. Ook kinderen hebben hun privacy nodig en moeten soms eventjes een soort zelfreflectie doen, zeker als ze iets verkeerd hebben gedaan of zich stiekem een beetje schamen voor iets. Je kunt kiezen voor een tipi, tent, een klein huisje of een iglo. Zorg ervoor dat de plek in ieder geval lekker knus en zacht is. Wie weet wordt het wel de nieuwe plek voor het middagdutje!

Lekker bewegen

Niet is leuker dan klimmen en klauteren voor een kind, zonder dat hij of zij in een sloot valt en met kroos in het haar thuiskomt. Een schommel of klimrek in huis is de droom van elk kind. Waarom zou je dat niet werkelijkheid maken? Zo motiveer je je kleine ook om lekker te blijven bewegen. Een aanhangwagen huren biedt de oplossing om alle spullen mee naar huis te krijgen.

Speel zelf ook mee!

In deze tijd waar we alles digitaal doen, vergeten we soms nog wel eens dat er veel leuke dingen gebeuren buiten social media en de schermen van onze telefoons en tablets. Speel mee met je kind en wees onderdeel van de speelkamer. Het leukste waar je kind lol mee kan maken dat ben JIJ.